Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas att din fredag varit bra så här långt och att det i så fall fortsätter så. Här har vi haft en mulen och ganska blåsig dag och nu har det börjat regna. 

Igår fyllde vår Suf två år och det skulle så klart firas med både skumpa och födelsedagsljus. Det ska vara lika för alla i familjen :-). Sufen fick sin födelsedagspresent lite i förväg då han fick sin första service i förra veckan och han var nöjd med det. Allt var i sin ordning vid servicen och fattas bara annat när han heter SUFXXX. SUF står för Skoda Utan Fel och det namnet har verkligen passat, så här långt i alla fall.

Igår på spårvagnen så såg jag något jag inte kan påminna mig om att jag sett någonsin. I alla fall inte efter att alla började ha smartphones. Det var glädjande men lite trist också att man ska bli så fascinerad och imponerad av den synen. Det var en kille i fjortonårsåldern som satt och läste en bok. Ingen skolbok utan någon form av roman eller liknande. Han var djupt försjunken i den och läste hela vägen. Inget pillande på mobiltelefonen där alltså. Jag åker ju till ändhållplatsen och det gjorde han också och han satt kvar när jag gick av. Kanske märkte han inte ens att han var framme :-)

Jag brukar gärna slå ett slag för läsandet och framför allt är det viktigt att barn och ungdomar läser böcker då och då. Det ger en bra språkutveckling och triggar fantasin också. Visst smartphones och plattor av olika slag är bra också men det ena behöver inte utesluta det andra tycker jag. 

För övrigt är det inte alltid så lätt med språket. Jag pratade men en person härom dagen som berättade att en av hennes grannar hade fjorton mössor hemma och borde ringa Anticimex :-).

En god gryta på fläskfilé, klyftpotatis, grönsaker och ett glas rött eller två får det bli och kvällen är räddad ;-) 

Jag önskar dig en fin fortsättning på fredagen med en kram om du vill ha. Lova att vara rädd om dig och din omgivning <3 alla är vi viktiga, glöm inte det!

 Födelsedagsfirande :-)

 

 Är det vår snart ;-) ?