Hej och god middag :-)!

Allt väl med dig hoppas jag. 

Ja så har det blivit söndag och vi är redan 5 dagar in i mars. När vi vaknade här i morse var det alldeles vitt ute men termometern visade några plusgrader så snön är nog snart ett minne blott. Alldeles väldigt blåsigt är det också så jag är tacksam att jag inte måste ut :-)

Det rullar på här och i torsdags var vi i Partille och hälsade på äldsta sonen och barnbarnen och det var som vanligt både roligt och trevligt. Igår var vi på 30-års kaffe hos "sonhustrun", må vara att dom inte är gifta men dom är sambos så man kan nog skriva så ändå. Det var trevligt att träffa både nya och "gamla" bekanta.

Några små utflykter och lite fotande har det så klart blivit i veckan också. Ja lite jobb har jag utfört också men jag kan inte säga att jag förtagit mig direkt :-)

Veckans dialog får bli följande:

Barnbarnet (kille och snart 6 år): Farmor varför har du så många rynkor?

Farmor: För att jag är mycket äldre än du. Det kommer du också att få när du blir lika gammal som jag.

Barnbarnet (med bestämd röst): Nej det kommer jag inte att få!

Farmor: Jo men så blir det.

Barnbarnet: Nej inte för mig för jag ska använda kräm.

Farmor: Vad då för kräm?

Barnbarnet: Jag har sett på TV-reklamen att om man använder kräm så får man inga rynkor och jag ska använda det för jag vill inte ha några rynkor.

Jaha och där var det lilla samtalet över :-). Jag hoppas att någon så småningom kommer att förklara det där med reklam för honom men min sejour med honom var slut för han vet så klart bäst. 

Det är inte bara snön som snart är ett minne blott utan även Göteborgs "landmärke" Gasklockan. Man har plockat bort den bit för bit, nerifrån hör och häpna. Igår hade man plockat bort det ena "benet" och det lilla som var kvar fick slagsida. Cirka tre meter har man minskat den med varje dag så man har hållit på några veckor nu. Det är synd att den försvinner men man kan inte alltid vara nostalgisk. Det hade varit alldeles för dyrt att rusta upp den så nu blir marken uppställningsplats för bussar i stället. Bostäder hade varit ett bättre alternativ kan jag tycka men jag hoppas att dom som bestämmer för en gångs skull vet vad dom gör ;-).

Nu ska jag baka muffins medan dom gamla äggen fortfarande är användbara.

Önskar dig en fin dag med en kram om du vill ha. Lova hur som helst att vara rädd om dig och din omgivning <3 


 Gasklockan 12 juni 2015

Gasklockan i Gullbergsvass togs i bruk den 7 november 1933 och var i drift fram till 1993.

 Gasklockan 23 februari 2017 

Gasklockan 2 mars 2017 

 Gasklockan 4 mars 2017

Gasklockan 4 mars 2017