Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas allt är väl med dig denna gråa och lite småtrista torsdag. Ja småtrist vad gäller vädret här i Göteborg i alla fall. Temperaturen ligger på 5-6 grader si så där.

Idag kommer det att stå fisk på bordet för nu är julmaten slut. Eller ja det sista av julskinkan är tärnad och infryst till framtida pyttar. Inte något har vi slängt utan allt har gått åt i olika konstellationer sedan juldagen. I Sverige slängs det 50 kilo felfria livsmedel per person och år och över jul ökar det med 15%. Riktigt illa tycker jag både med tanke på klimat och ekonomi. 

Jag har inte heller shoppat något på mellandagsrean heller så nu tycker jag att du ska ge mig en applåd ;-).

I denna på många sätt mörka värld med krig och elände måste man ibland försöka avskärma sig lite och i stället ta in det som faktiskt är positivt för det finns en hel del sådant också. Om vi bara ska fokusera på det hemska och mörka så blir det svårt att orka med. Hemska och tråkiga nyheter tröttar och glada positiva nyheter piggar upp, ja så är det. Dock är det betydligt glesare bland positiva nyheter vilket naturligtvis är sorgligt. Självklart talar jag om det som ligger utanför familj och vänskapskrets för den biten kan man naturligtvis inte stänga av.  

http://www.metro.se/artikel/16-saker-fr%C3%A5n-%C3%A5ret-som-%C3%A4r-v%C3%A4rda-att-fira 

http://supermiljobloggen.se/nyheter/2016/12/usa-och-kanada-forbjuder-ny-oljeborrning-i-arktis

http://www.dn.se/goda-nyheter/inte-bara-elande-2016-har-ar-arets-goda-nyheter/ 

Här får du lite hållbara nyårslöften :-)

 http://supermiljobloggen.se/nyheter/2016/12/smbs-julkalender-hallbara-nyarsloften 

Nu önskar jag dig en fin fortsättning på torsdagen och vill du ha en kram så får du gärna det. Var rädd om dig och din omgivning <3.

Med tanke på hur grått det är ute så tycker jag att det passar utmärkt med lite sommarblomster och jag hoppas att du håller med.