Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas allt är väl med dig och att du tycker att det är skönt med fredag oavsett om du arbetar eller inte. Själv känns det mest som om jag försöker tillfredsställa Arbetsförmedlingen och A-kassan. Jag blir trött och igår fick jag ett så fjolligt meddelande från A-kassan så jag var upprörd ända tills jag fick träffa barnbarnen en stund. Jag ska berätta om det meddelandet framöver men jag väntar tills jag blir utförsäkrad och slipper den här hetsjakten. Det är inte långt kvar! Varför ska man behöva få kramp i magen varje gång man öppnar sin mail, vad har dom hittat på nu? 

Nåväl besöket hos barnbarnen blev trevligt som vanligt och vi fick gratta lilla Alva alldeles på egen hand. Vi föredrar det framför stora kalas där ingen hinner prata med någon. Hur som helst så tränade vi oss på ett sexbitars Bamsepussel :-)Kvällen var behövligt lugn. 

Nu lämnar vi Norrlandsresan för en dag eller så men det kommer mer av den varan sedan för till slut kom vi ju hem :-)

I förrgår var vi inne i Göteborg för att titta på det Colombianska flaggskeppet Gloria. Skeppet fungerar både som officiellt flaggskepp och som skolskepp för den Colombianska flottan. Vi fick gå ombord och det var lite spännande även om vi naturligtvis inte fick se hela fartyget. Visst är det ett pampigt fartyg men det är lite svårt att förstå hur besättningen på drygt 300 man kan få plats. Hur som helst är den, båten alltså och inte besättningen, drygt 64 meter lång (drygt 211 fot) exklusive bogspröt. 76 meter om du räknar bogsprötet också. Bredden är dryga 10 meter (nästan 35 fot) och höjden på masterna är 40 meter. Djupet 6 meter. Igår lämnade Gloria Göteborg för resa till Sankt Petersburg. 

Med nedanstående bilder önskar jag dig en fin fortsättning på fredagen och som vanligt gäller att vill du ha en kram så får du och annars slipper du <3. Var rädd om dig och din omgivning. 

Se så ståtlig hon är Gloria

Se vilken fin galjonsfigur

Många segel ...

 ... och mycket att hålla reda på 

Ordning och reda både här ...

 ... och här 

Färgglada hängmattor i Colombias färger

Å hej och hå ...

... hala och dra  


 

Inte på långa när lika vacker men kanske roligare att vara på? Jo då den ligger på tvären för den vänder innan tilläggning vid kaj.

En del studerade Gloria från sjösidan från en för Göteborg välkänd Paddanbåt