Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas att din söndag varit bra så här långt och att den i så fall fortsätter så. Här flyter det på om än lite trögt. Grått och mulet är det och 5 grader varmt. Nu är det bara snöhögarna som plogbilen gjort som finns kvar men annars är det barmark. Det kommer säkert att vara betydligt lättare att ta sig till bussen i morgon bitti än det var i torsdags då det var rena glansisen.

Igår gjorde jag den här kycklinggrytan och det blev riktigt gott tycker jag. Jag ångrar att jag inte gjorde dubbel sats men jag ville testa först. Det räckte till en lunchportion till älskade maken i alla fall och det är bra om han slipper svälta när jag är på jobbet ;-). Det där var i sanningens namn inte sant för han skulle klara sig utmärkt ändå.

Vi hade klyftpotatis till så jag gjorde såsen lite tjockare. Till pasta eller ris kan man ha den lite tunnare tycker jag men jag är generös och säger att du får göra som du vill. Broccoli och skivade morötter till var perfekt och naturligtvis bara "lättkokta" sådana.

Skickar ett stort GRATTIS till min fina mor som fyller 93 idag <3 (^) <3. Jag ringer igen sedan och hör hur din dag varit. 

Nu önskar jag er alla en fin fortsättning på söndagen och som vanligt med en kram om ni vill ha. Att du är rädd om dig och din omgivning räknar jag med <3

Dragon och citronkyckling 

3-4 portioner beroende på aptit

Du behöver:

3 stora kycklingfiléer

Smör

1 citron

5 deciliter grädde

1 matsked kycklingfond

1 matsked dragon

Maizena (redning) efter tycke och smak

Eventuellt lite peppar

Så här gör du:

Dela varje filé i fyra bitar

Stekbitarna i lite smör och lägg över i en gryta

Riv skalet av citronen och tillsätt det

Pressa citronen och tillsätt det

Häll över grädden och rör om

Krydda med dragonen 

Tillsätt Maizenan till önskad konsistens 

Krydda eventuellt med peppar (jag tyckte inte det behövdes)

Koka på svag värme medan du fixar potatis, ris eller pasta