Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas allt är väl med dig. Tänka sig att här i Göteborg skiner solen idag och det blåser inte speciellt mycket. Glädjande efter alla dessa gråa, trista, regniga och blåsiga dagar. 

I söndags gjorde jag kyckling i "pottan" för första gången och det blev väl ganska så bra tycker jag. Jag skulle behöva din hjälp med förslag på lite extra kryddor då jag tyckte att det blev lite tamt. Glada och käcka tillrop mottages tacksamt, både vad gäller kryddor eller annat. 

Så här gjorde jag i alla fall.

Kycklingfiléer i Crock Pot till 8 - 10 personer.

Du behöver:

3 paket bacon

2 kilo kyckling - tinade

4 stora morötter

Chicken & Steak (krydda Santa Maria)

½ liter vatten

2 matskedar kycklingfond

½ deciliter honung

3 matskedar dragon 

2 deciliter grädde

Maizenaredning till önskad tjocklek

Så här gjorde jag:

Klipp ner baconet i strimlor i stekpannan och knaperstek dom. Låt rinna av på hushållspapper.

Stek kycklingen i baconfettet och krydda dom med ganska så mycket Chicken & Steak

Lägg kycklingen i "pottan" och strö över baconet

Vispa ur stekpannan med vattnet, fonden, honungen och dragonen. 

Häll skyn över kycklingen. 

Skiva morötterna. Här hemma vill vi ha lite tuggmotstånd på grönsakerna så jag tillsatte dom när det var två timmar kvar. Gör som du vill. 

Sätt tiden på 3½ timma låg. Kör du med termometer så är nog 72 grader lagom.

När kycklingen är klar så tillsätt grädden och red av med maizena till önskad konsistens.

Tack på förhand för alla tips ;-)!

Önskar dig en fin fortsättning på tisdagen med en kram om du vill ha. Lova bara att vara rädd om dig och din omgivning <3