Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas allt är väl med dig och att din lördag varit fin så här långt. Här har vi haft och har ett väldigt växlande väder. Molnigt, soligt och lite regn då och då. Vi fick några millimeter i natt men och det har regnat lite till och från lite då och då den senaste veckan. Dock inte idag. 

Nu är jag inne på min tredje vecka med förkylning och det känns lite tjatigt men förkylningar går ju alltid över förr eller senare så varför klaga.

I förrgår var vi inne en sväng på Kulturkalaset, före detta Göteborgskalaset. Det var kul att strosa runt lite i vårt fina Göteborg även om jag inte blev så jätteimponerad av själva kalaset. För det hungriga var det säkert guld värt och det gick nog att få sig nästan vad som helst till livs. 

Nu laddar vi för lite trevlig samvaro i kväll :-).

Jag önskar dig en fin fortsättning på lördagen med en kram om du vill ha. Lova hur som helst att vara rädd om både dig själv och din omgivning <3 

 

 En typisk Göteborgsbild. Läppstiftet och Barken Viking vid Lilla Bommen. 

Broarna vid Brunnsparken med Posthotellet i bakgrunden. Innan man byggde om huset som ligger vid Drottningtorget så var det Göteborgs huvudpostkontor. Där kunde man lägga på brev fram till nio på kvällen om de vanliga brevlådorna hade tömt redan. Det var på den tiden posten hette Posten och breven oftast kom fram i tid. Det ni :-)  

Street View (Reassembled). Konstnären heter Anssi Pulkkinen och är född 1982 i Helsingfors. Detta är en del av ett hus i ruiner och är transporterad från Syrien våren 2017.

 Matmarknad på Gustav Adolfs Torg. Huset i bakgrunden är Rådhuset där jag och älskade maken gifte oss. Numera är det ett "tillhåll" för politiker.

Gustav Adolfs torg och visst ser det ut som om Gustav den II Adolf, stadens grundare, tycker att vi ska äta australiensiska hamburgare. 

 Ett litet vätskestopp. Man måste ju tänka på vätskebalansen också ;-) 

 Någon form av konstverk utanför Stora Teatern.

 Säg hej! Stora Teatern i bakgrunden.

 Utsikt mot Kungstorget.

Det finns hur mycket som helst att välja på i matväg på kalaset.

Kopparmärra på Kungsportsplatsen. Statyn föreställer Karl den IX. Regissören Ruben Östlund vill flytta statyn till Gustav Adolfs torg och istället skapa en ruta för omtanke och ärlighet. Tanken är självklart fin men frågar du mig ska Göteborgarnas mötesplats nummer ett vara där den alltid har varit. Vore det inte enklare att skapa rutan på Gustav Adolfs Torg i stället? 

http://http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/mitt_goteborg,kopparmarra 


***

Samtliga bilder i min blogg har jag tagit själv om inte annat anges. Det går att klicka på dom och få lite större format.