Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas att du haft en fin helg så här långt och att du haft lite sommarväder du också. Igår var det en riktigt fin dag här med sol och dryga 20 grader. Idag var det dock grått och mulet på förmiddagen och det har småregnat en del men nu lyser solen. Vi missade vädret på nyheterna igår eftersom en granne dök upp och gav oss viktig information om vår bostadsrättsförening. Dock hade säkert vädret varit detsamma oavsett vad dom visade på TV då. 

Tiden bara springer iväg tycker jag och dagarna har innehållit lite av varje både av jobb, annan nytta och även nöje. 

I tisdags efter att jag lunchat med min fina före detta arbetskamrat så mötte älskade maken upp mig på stan och vi begav oss till Stenpiren för att titta på båtarna i North Sea Tall Ships Regatta som skulle lämna Göteborg. Nu borde jag naturligtvis ha kunnat räkna ut att dom inte skulle kunna segla ut från Frihamnen och dessutom att det inte skulle vara den bästa fotobakgrunden där vi stod. Dock hade det nog inte hjälpt var man än stått så det fick bli som det blev. Med en gnutta skadeglädje så kunde jag konstatera efteråt att GP (Göteborgs-Posten) inte hade ett dugg bättre bilder i sitt reportage.

Nu ska jag inte fotografera båtar på ett tag. Det känns så just nu i alla fall men man vet aldrig ;-).

Nu är det snart dags att fixa lite middag och det är som vanligt "det blir som det blir". 

Jag önskar dig en fin fortsättning på söndagen med en varm kram om du vill ha <3. Var rädd om dig och din omgivning, lova det.

Thalassa från Nederländerna  

S:t Erik hörde inte till regattan men är fin ändå :-) 

Älvfrida trafikerar älven och gör att man lätt reser mellan fastlandet och Hisingen.

  

Den här båten tillhör inte heller regattan men den var fin så jag följde den med blicken ...

 ... och fick den här ganska kul bilden, ja om jag får säga det själv. Tur att allt gick bra!

Christian Radich från Norge 

Oosterschelde från Nederländerna

HMS Skaftö från Sverige   

Shtandart från Ryssland

*****

När vi var på vår resa genom en del av Sverige så såg vi många broar av olika storlekar och material. En del riktigt vackra och några lite mindre vackra. Vi har faktiskt en alldeles egen bro och vilken kategori den passar under får du avgöra själv. Jag brukar inte fotografera så ofta med mobilen men det har visat sig att den tar helt ok bilder så när kameran inte är med, som på gårdagens promenad, så tycker jag det funkar utmärkt. Jag älskar att fota men ibland är det skönt att gå ut kameralös tycker jag. Bron heter hur som helst Angeredsbron.

***** 

Fick ett tips om följande debattartikel här om dagen. Tyvärr minns jag inte vem det var som gav mig tipset men det var säkert en av alla mina kloka vänner :-). Läs och reflektera!

http://nyheter24.se/debatt/783376-1-nar-fan-blev-det-sa-forbjudet-att-laxa-upp-olydiga-barn