Hej och god kväll :-)!

Hoppas allt är bra med dig så här på fredag eftermiddag. Här är allt bara bra och dagen har ägnats åt diverse smått och gott. Det har inte varit ljust på hela dagen så lamporna har fått lysa hela tiden. 

Som jag skrev på Facebook igår när dom nyfiket undrade vad jag tänker på så var mitt svar om jag skulle göra köttfärssås idag och så blev det. Här kommer mitt favoritrecept som är anpassat för både Crock-Pot och gryta.

Jag brukar som bekant göra så att jag alltid lagar "för mycket mat" så att det blir över till lunchmat till älskade maken eller till middag när tid och lust inte finns att laga mat. Köttfärssås är perfekt för frysen och kan faktiskt värmas från i stort sett fruset tillstånd. 

Jag använder bara svensk nötfärs som jag köpt och frusit in när det är extrapris. 

I kväll kommer min fina bonusdotter och hennes flickvän hit och ska stanna över helgen. Det ska bli så trevligt att träffa dom och tyst kommer det INTE att bli :-). Det finns alltid så mycket att diskutera och prata om. 

Med detta så önskar jag dig en fin fortsättning på fredagen och vill du ha en kram så får du. Lova att du rädd om dig och din omgivning för vi är alltid lika värda och värdefulla <3   

Kerstins köttfärssås för Crock-Pot eller gryta

Detta behövs till c:a 10 personer:

375 gram bacon (3 paket)

4 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1700 gram köttfärs

2000 gram krossade tomater (4 förpackningar) minska till 1500 gram om du som jag köra den i Crock Poten. 

2 matskedar soja

3 matskedar sambal oelek

2 köttbuljongtärningar

peppar och basilika efter tycke och smak, både sort och mängd

Gör så här:

Strimla baconen, jag brukar klippa direkt ner i stekpannan som inte behöver något fett.

Stek till det blir nästan knaperstekt, det vill säga allt fett är borta och lägg över det i en gryta.

Hacka löken och stek den i baconfettet och lägg det i grytan.

Stek köttfärsen i två omgångar och lägg över det i grytan.

Pressa vitlöken och tillsätt den samt de krossade tomaterna, soja, sambal oelek och buljongtärningarna.

Krydda med peppar och basilika tills du blir nöjd.

Låt koka c:a 4,5 timmar på hög eller låt den puttra på spisen minst 30 minuter, gärna mera. 

Servera med pasta och riven ost.

 

Kanske skulle rört om lite först :-)