Hej och god kväll :-)!

Hoppas att allt är väl med dig och att du inte har/har haft alltför mycket problem med vädret. Här blåser det riktigt kalla nordliga vindar och det har kommit lite snöblandat regn. Igår var det också trist väder och vi fick 19 millimeter regn i går kväll. Är det höst eller vinter? Hoppas att vädret piggar på sig lite till i morgon bitti när det är jobbdag igen. 

I söndags när min bonusdotter och hennes sambo var här gjorde jag denna egenkomponerade kycklingsås och den blev riktigt god om jag får säga det själv och det får jag. Jag har varit lite trött ett tag nu men det här var riktigt roligt att göra :-)

Kycklingsås till pasta 

4-6 portioner beroende på aptit och storlek på filéerna

Du behöver:

4 kycklingfiléer

300 gram champinjoner 

1-2 rödlökar eller en bit purjolök

Några klickar smör

5 deciliter matlagningsgrädde, eller större mängd om du vill ha ”lösare” sås

Chili Explosion eller annan krydda efter tycke och smak

1 ½ matsked kycklingfond

1-2 paprikor

Tagliatelle eller annan pasta

Riven parmesanost

Så här gör du:

Skär champinjonerna i bitar och stek tills vätskan försvinner och lägg över i en gryta

Hacka löken i inte alltför små bitar, stek och lägg över i grytan

Skär kycklingfiléerna i tärningar, stek i omgångar och lägg över i grytan

Krydda med Chili Explosion och rör om

Häll på grädden och tillsätt fonden

Låt koka tills kycklingen är färdig. Tiden beror på bitarna storlek och hur länge du stekt bitarna

Smaka av och krydda eventuellt mera

Under tiden kokar du pastan och när det är c:a 5 minuter kvar så tillsätter du paprikan i grytan med kycklingen

Servera med riven parmesanost

Med det så önskar jag dig en fin kväll med en kram om du vill ha. Du kan väl lova mig att du är rädd om dig och din omgivning <3 

 

Jag glömde ta bild på maten så det får bli lite pimpinellasol i stället :-)