Hej och god kväll :-)!

Hoppas att du haft en fin lördag. Här har vi inte haft riktigt lika soligt som igår men det har varit varmt och skönt. Runt 20 grader skulle jag tro att det varit och det är ju helt fantastiskt så här i mitten av oktober. Det är tredje dagen på rad med sensommarväder 8-)

I torsdags var vi i den stora metropolen Alingsås, ja som du märker så gör jag en avstickare från Edinburgh en stund men vi kommer tillbaka dit. 

Vi hade fått en inbjudan av våra fina vänner att komma till en mingelkväll med god mat och dryck och titta på husbilar. I första hand var det Laika en husbil i premiumsegmentet som stod i fokus. Tyvärr har vi varken råd eller plats för en husbil men lite frestande var det allt att se dessa fina små "hus". Dessutom blev det en väldigt trevlig stund där vi åt och drack gott och träffade "gamla" bekanta. Tack för det!

När vi ändå var i Alingsås så passade vi på att ta en tur genom stan. Just nu visas "Ljus i Alingsås" vilket är en ljusutställning som är återkommande i olika konstellationer från år till år. Vi har pratat om i flera år att åka hit men det har inte blivit av tidigare så nu slog vi till. Det var ju en så fin kväll :-). Det är svårt att fota i kompakt mörker och det utan stativ men vi gjorde så gott vi kunde så ett lite hum om hur det såg ut kanske du får. 

Att arg ingår i rubriken beror på att jag blev arg i går kväll. Strax efter 20.00 ringde min fina mor som tack och lov har "vett på" att börja sitt samtal vid den tiden med att "du behöver inte bli orolig". Dom hade fått ett samtal från en man som presenterade sig som arbetande för Telia och berättade att dom skulle få några hundra kronor tillbaka på sina Teliaräkningar av någon oklar anledning. Han började med att fråga vilken bank dom hade och det svarade mor på för det tyckte hon inte var så hemligt. Sedan började han prata om någon apparat, jag tror att han var ute efter bankdosa eller något. När han förstod att han inte skulle komma någon vart med min mor som har alla hjärnceller i trim trots sina 92 år så frågade han efter min far som är 95. Min mor upplyste honom då om att dom varit gifta i 70 år så det fanns ingen anledning att inte nöja sig med att prata med henne. Då la han på! Tack och lov att min fina mor visste precis vad som var i görningen. Tänk om hon inte varit så vaken? Usch och fy för att man försöker lura äldre människor på det viset för jag ger mig 17 på att dessa människor tar reda på åldern innan dom ringer. 

Mor ringde mig och vi var överens om att hon skulle ringa polisen. Jag har läst att polisen gärna vill veta sådant här även om det gick bra men dom vill ha koll på utbredningen av det här. En och en halv timma senare ringde hon mig och berättade att efter att ha suttit i telefonkö så länge så hade samtalet kopplats bort. Hon hade fördrivit tiden med att lösa korsord :-). Orkar hon ska hon försöka ringa i morgon igen. Idag stod stortvätt med lakan och dukar på tapeten, inklusive mangling och annat. 90+ det ni!

Önskar dig en fin fortsättning på kvällen med en kram om du vill ha. Lova i alla fall att du är rädd om dig och dig omgivning <3.

  

 

 

 Får nog ta tåget upp och besöka detta ställe vid tillfälle :-) 

 

 

 

 

 


 

 Alingsås motorgrupp - https://alingsasmotorgrupp.se/ 

 

***

Samtliga bilder i min blogg har jag tagit själv om inte annat anges. Det går att klicka på dom och få lite större format.