Hej och god kväll :-)!

Hoppas allt är bra med dig och att du är nöjd med både tillvaro och väder. Här är bara bra även om jag måste erkänna att det skulle sitta fint med en massa regn och det gärna nattetid ;-). Det är väldigt torrt ute nu och vi har bara fått 8 millimeter regn de senaste veckorna. Nu finns det naturligtvis dom som har det mycket värre. I delar av till exempel Portugal och Australien och säkert på en massa andra ställen har det inte regnat på flera år. 

Igår som var en ledig dag var vi turister på hemmaplan och "gjorde" delar av Göteborg. Vi brukar säga att vi är lyckligt lottade som har tillgång till två så fina städer som Göteborg och Stockholm. Jo då jag är född i Stockholm och även om jag flyttade där ifrån tidigt så har jag alltid haft en anknytning dit. Mitt i livet träffade jag min älskade make och han bodde i Stockholm då. Jag har två fina bonusbarn och ett härligt bonusbarnbarn där förutom en del släkt. 

Men som sagt igår var vi i vårt fina Göteborg och tittade till våra "långgator", vi har fyra. På Första Långgatan händer det inte så mycket spännande förutom att jag arbetar där ;-). På dom andra finns det många fina hus, lite trevliga restauranger och caféer och lite "udda"butiker. 

Lite bilder blev det så klart och med några av dom önskar jag dig en fin fortsättning på kvällen och vill du ha en kram så får du. Var rädd om dig och din omgivning bara så blir jag glad <3 
 
 


 

 

"På tomten mellan Tredje Långgatan, Fjärde Långgatan och Nordhemsgatan ligger Saluhall Briggen. Byggnaden uppfördes som huvudbrandstation 1891. I april 1891 flyttade manskap och hästar in i den nya stationen.

Huset är ritat av Georg Kruger. Det har 2-3 våningar med torn och mönstermurade röda tegelfasader. 1985. I diskussionen om vad den gamla brandstationen skulle användas till, väcktes saluhallsidén. Huset ansågs ha goda förutsättningar som saluhall – stor och rymlig och med en utmärkt geografisk placering. 1988 förvärvade Higab brandstationen och ombyggnad till saluhall genomfördes.

I september 1991 invigdes Saluhall Briggen, som fått sitt namn efter kvarteret den ligger i. Saluhall Briggen är ett vitalt och levande inslag i Linnéstaden. (Ref: ”Månadens hus 2008”)"

Texten är hämtad från Saluhallens hemsida. Vi har hämtat lunch där några gånger och det jag testat har varit både gott och prisvärt :-) 

 Baksidan av saluhallen/brandstationen.

Anslag i en port.

Dörren till en innergård som rymmer servering.

 

Här vid Linnégatan slutar Långgatorna.


***

Samtliga bilder i min blogg har jag tagit själv om inte annat anges. Det går att klicka på dom och få lite större format.