Hej och god kväll :-)!

Hoppas att du haft en fin söndag och är nöjd med din helg så här långt. Jag är nöjd med min även om jag naturligtvis skulle kunna klaga på vädret. Klaga kan man alltid göra men det brukar inte hjälpa ett dugg så det är lika bra att låta bli. Hur som helst har det regnat i stort sett hela helgen men växtligheten är säkert överlycklig så alltid kan det glädja någon :-)

Som jag skrev igår så hade vi hoppats på en fotoutflykt idag men det gick åt skogen med den. Nåväl det kommer nya dagar och nya chanser. Fördriva tiden har jag inga problem med ändå eftersom det alltid finns något att pyssla med och lite ditt och datt har det blivit gjort även idag.

Igår lovade jag dela med mig av innehållet i "pottan", som förbereddes igår, om det blev bra. Jag skulle inte dela med mig av innehållet alltså men receptet i alla fall ;-). Det man lovar ska man hålla och bra blev det om jag får säga det själv och det får jag för att det är min blogg och jag vet att älskade maken håller med. Ja både om att det blev gott och att jag får skriva vad jag vill. Hör och häpna, han litar på mitt omdöme ;-).

Fläskytterfilé i Crock Pot (slökokare) 

Jag använde två fläskytterfiléer för som ni som känner mig vet så lagar jag alltid så det blir till matportioner att frysa ner när lusten, tiden eller inspirationen inte räcker till. Det gäller naturligtvis inte alla mat men allt som passar sig för infrysning.

Detta behöver du: 

* Fläskytterfiléer

* 2 stora gula lökar (eller fler)

* 1 liten påse morötter

* 2 paprikor (eller fler) 

* Lite vad du har hemma och tycker om, svamp, tomater eller annat, bara fantasin sätter gränser.

* 2 matskedar smör 

* Salt och peppar

* 3 deciliter vatten

* 1 matsked soja

* 1 buljongtärning, alternativt fond

* 1 deciliter rödvin

* 1-1½ matsked basilika

* 15 svartpepparkorn

* 2 matskedar smör

* 2 matskedar mjöl 

Så här gjorde jag: 

* Putsa köttet

* Jag brynte dom i lite smör så dom fick fin färg men jag vet många som hoppar över det när dom lagar i pottan. Salta och peppra under tiden. Själv tycker jag att det ger god smak och ser trevligare utseende men jag är generös och säger att du får göra som du vill. 

* Under tiden skivar du löken och lägger den i botten av ”pottan” 

* Lägg köttet ovanpå

* Lägg i buljongtärningen, svartpepparkornen,  morötterna, paprikan och eventuellt andra grönsaker

* Blanda vatten, soja, rödvin och basilika och häll det över kött och grönsaker

* Kör ”pottan” på låg i 5 timmar

* Ta upp köttet och lägg det i folie så det håller värmen

* Sila av buljongen men spara löken och grönsakerna

* Smält några matskedar smör i en kastrull och vispa i mjölet

* Späd med buljongen till önskvärd konsistens 

* Blir det buljong över så spara den och frys in till sås en annan gång

* Krydda mera om du tycker det behövs

* Skiva köttet och servera sås, kött, klyftpotatis och grönsaker

Smaklig måltid :-) 

Nu önskar jag dig en fin söndagskväll och hoppas att du är rädd om dig och din omgivning <3  Ja som vanligt får du en kram eller flera om du vill ha.

 Vem vågar sig in på det här Apoteket?

 Min kompis