Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas att du haft en fin söndag så här långt. Här skiner solen, hör och häpna för andra dagen i rad 8-). I natt ställde vi om klockorna, eller naturligtvis gjorde vi det innan vi gick och la oss. Jag vet att många tycker att det här påverkar dom väldigt mycket men själv måste jag erkänna att det är ganska så oproblematiskt. Den här gången har vi till och med kommit ihåg att ställa om tiden i våra kameror vilket är lätt och glömma och med handen på hjärtat ofta glömts bort. 

I fredags var vi på Hem, Villa & Bostadsrättsmässan. Tack vare att föreningen är med i Bostadsrätterna fick vi möjlighet att gå till reducerat pris. Vi stack dit redan någon timme efter att dom öppnat och det var ett bra beslut för det var inte mycket folk där. Trängas är inte riktigt vår grej om man säger så. Tyvärr blev vi lite besvikna för det var inte mycket av intresse att se och inte så många utställare som vi hade trott. På ett tidigt stadium sprang vi på en försäljare från Sector Alarm. Han hade en fråga att ställa och om man svarade rätt så skulle man få ett pris. Frågan var hur många bultar det finns i Ölandsbron. Det fanns tre svarsalternativ och både jag och älskade maken svarade rätt. Ja nu hade vi vunnit ett hemlarm till ett värde av dryga 4.000 kronor. Jag minns inte exakt men någonstans mellan 4 och 5 tusen kostar det annars sa han. Naturligtvis så var man tvungen att teckna ett avtal också, ett helt fantastiskt sådant, där i stort sett allt ingår. 399 kronor per månad skulle det kosta. Eftersom vi aldrig "shoppar" på det viset så bad jag efter att han pratat oavbrutet i 15 minuter att få en broschyr men det hade han ingen och han blev ganska så sur när vi gick. Igår kollade vi på nätet och där kostar larmpaketet 1.490 kronor inklusive installation. Rekommenderat pris 3.490 kronor och mässpris alltså över 4.000. Är det bara jag som alltid trott att mässpris ska vara mera prisvärt än ordinarie pris? För mig är det här att luras även om just vi nu skulle kunna få det gratis! Får man något gratis som kostar 1.490 kronor så har man möjligtvis "tjänat" 1.490 kronor och inte dryga 4.000. Jag låter självklart ingen skugga falla över försäljaren som säkerligen bara är anställd för att göra som företaget bestämt. Dåligt tycker jag hur som helst. 

Sensmoral ... köp aldrig något utan att ha gjort ordentlig research, hur tråkigt det än kan låta!

Nu väntar vi med spänning på hur maten som pottrar, puttrar i pottan ska bli ... 

Jag önskar dig en fin fortsättning på söndagen med en kram om du vill ha. Lova att du är rädd om dig och din omgivning <3 

Kameran fick inte följa med till mässan och lika bra var väl det. Du får hålla till godo med några bilder från vår resa till Barcelona. 


Estadi Olímpic Lluís Companys är Barcelonas näst största arena. Den rymmer 55 926 åskådare och började byggas 1927 för att färdigställas till 1929 års världsutställning. Stadion var ursprungligen avsedd som OS-arena till Barcelonas arrangörsansökan, inför omröstningen i maj 1931, om arrangörsstad till sommarolympiaden 1936. Inför 1992 års olympiska sommarspel totalrenoverades stadion, och år 2001 gavs den namn efter Lluís Companys, Kataloniens president under spanska inbördeskriget. (Texten är hämtad från Wikipedia)

 Entrén till stadion. Till vänster ser du var olympiska elden tändes.

Font Màgica, som heter Font màgica de Montjuïc på katalanska (i folkmun kallad Font Montjuïc), är en stor fontän som ligger i stadsdelen Montjuic strax framför Kataloniens nationella konstmuseum, Palau Nacional. Fontänen är en av stadens mest besökta sevärdheter och är känd för sina spektakulära ljus och ljudföreställningar som ackompanjerar vattenflödet. En skicklig ljussättning gör att vattnet föreställer bland annat eld och fyrverkerier samtidigt som det belysta konstmuseet i bakgrunden ger en magnifik upplevelse. Fontänen och stora delar av dess omgivning vid foten av berget Montjuic byggdes inför världsutställning 1929 som hölls i Barcelona. Över 3000 personer var involverade i bygget av fontänen som utfördes på mindre än ett år. Fontänen designades av Carles Buigas som sedan tidigare hade erfarenhet av att designa upplysta fontäner. Fontänens första show hölls den 19 maj 1929, det vill säga dagen innan världsutställningen öppnade. Under det spanska inbördeskriget blev fontänen skadad och den blev inte helt återställd förrän 1955. (Texten är hämtad från Wikipedia)

 


 

  


 ***

Samtliga bilder i min blogg har jag tagit själv om inte annat anges. Det går att klicka på dom och få lite större format.