När vi var i Los Angeles första gången och hälsade på studerande son, hamnade vi en av dom första gångerna som vi skulle äta middag  på en restaurang som heter CheeseCake Factory. Det är för övrigt en kedja av restauranger som vi "sprungit på" även på andra ställen i USA senare. Alltid gott och rikligt och med trevlig och serviceminded personal. I USA funkar det oftast så att du inte kan boka bord utan du får gå dit och "skriva in dig" och vänta på din tur. Ovan nämnda restaurang är populär och det är alltid väntetid. Under tiden som vi väntade bestämde vi oss för att ta något att dricka i baren. Jag frågade min älskade make vad vi skulle beställa och han hasplade ur sig "vi tar en Manhattan för vi är ju ändå i USA om än inte i New York". Sagt och gjort! Bartendern kontrade med att fråga om den skulle vara on the rocks (med is). Vi fick varsitt stort glas som faktiskt räckte ända tills vi både fått bord och beställt maten. Det var väldigt länge sedan då som vi druckit Manhattan och aldrig tidigare med is. När jag har varit riktigt snäll här hemma bjuder mitt hjärta, som för övrigt är min favoritbartender, mig på en MH före maten och är han snäll får han mat efteråt  ;-)

I originalreceptet ska det vara kanadensisk whisky men vi brukar använda Lauders och det går alldeles utmärkt.

5 cl whisky

1,5 cl Martini Rosso

Några stänk Angostura Bitter.

Rör ihop med två isbitar. Vill du ha en traditionell MH servera utan isbitarna men med ett cocktailbär annars tar du så klart med isbitarna i glaset när du häller upp. Drick och njut!

Ovanstående är vårt favoritrecept på MH och räcker till en. På nätet finns det massor av varianter men vi har fastnat för det här.


Glaset i mitten är ett traditionellt "Manhattanglas" De andra två är utmärkta till on the rocks.

Fotografen är som vanligt min favoritfotograf till lika favoritbartender alla kategorier  :-)