Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas att du haft en fin tisdag så här långt. Här har vi haft sol större delen av dagen och det tackar man ju för 8-).

Här kommer ett recept på en väldigt god köttgryta som jag gjorde i min Crock-Pot i lördags och söndags. Nej då det tog inte två dagar men jag tycker det är skönt att förbereda allt dagen innan så det bara är att köra igång på morgonen. Har man den i kylen över natten så fungerar det alldeles utmärkt och kökstjänsten har man redan klarat av dagen innan :-).

Som du vet så tycker jag om att laga mycket mat när jag ändå är i farten. Gott och skönt att bara ta fram ur frysen när fantasin, orken och tiden tryter. 

Hur mycket man vill krydda är en smaksak men tänk på att det alltid behövs mera kryddor och mindre vätska i "pottan". Det ser alltid ut som om man har för lite vätska i men så ska det vara för den förökar sig :-)

Jag passar på att önska dig en fin fortsättning på tisdagen med en kram om du vill ha. Lova hur som helst att vara rädd om dig och din omgivning <3  

KÖTTGRYTA I CROCK-POT 

Detta behöver du till c:a 14 portioner:

2,4 kilo grytbitar av nöt

3 paket bacon

8 – 10 stora champinjoner

6 stora morötter

3 rödlökar

3 paprikor

3 vitlöksklyftor

4,5 matskedar vetemjöl

3 lagerblad

1,5 teskedar timjan

3,75 deciliter rött vin

3,75 deciliter vatten

2 grytbuljongtärningar (kött)

2 matskedar tomatpuré

Roasted garlic & pepper (krydda) eller annan krydda

(Maizena redning)

Så här gör du:

Klipp ner baconet i stekpannan och knaperstek det.

Lägg över det på hushållspapper så att det rinner av.

Putsa köttet under tiden.

Bryn grytbitarna, i omgångar, i fettet från baconet.

Lägg köttet i ”pottan”.

Skiva morötterna i ganska tjocka skivor, dela rödlöken i bitar men hacka inte. Lägg över i stekpannan som ska stå på svag värme.

Pressa i vitlöken.

Strö över vetemjölet och rör om.

Tillsätt vin, vatten och tomatpuré och rör om.

Smula ner buljongtärningarna.

Smula ner timjan.

Rör om och lägg röran över köttet i grytan. Strö över baconet och lägg i paprikan delad i bitar och champinjonerna som du delat på 2 eller 4 beroende på storlek.

Nu behöver du inte röra om.

Peta ner lagerbladen.

Sätt ”pottan” på 8 timmar låg.

Efter c:a 6 timmar rör du om och smakar av med kryddor efter tycke och smak.

Tillsätt maizena redning på slutet om du vill ha en annan konsistens.

Servera med kokt potatis.

Smaklig måltid!

 

Före 

Efter