Hej och god kväll :-)!

Hoppas att du hade en fin april och att maj månad börjat bra. Här har vi haft en hel del fina, soliga och varma dagar de senaste veckorna. Idag har det dock varit ömse om sol, mulet, regn och hagel och bara 10 grader som mest. Aprilväder i maj!

Jag ligger efter i mitt recenserande av böcker då det blivit en hel del läst sena kvällar. Jag jobbar inte så mycket nu och när jag gör det är det nästan bara hemifrån och då kan man vara uppe lite längre på kvällen ;-) ... ja bara man får gjort det man ska så. 

För några veckor sedan läste jag ut "Ninas resa" av Lena Einhorn, en fantastisk bok. Boken handlar om Nina Einhorn som är mamma till Lena och bygger på mammans egna berättelser om sitt liv. Nina kom som flykting till Sverige 1946 och gick bort 2002 och boken är otrolig överlevnadshistoria. Nina och hennes bror var de bland de sista att lämna Warszawas getto levande. Skildringen av Ninas och hennes familj och omgivnings liv är naturligtvis fruktansvärd men boken skildrar också familjeband, vänskap och kärlek. 

Ninas resa belönades med Augustpriset 2005 och filmen med samma titel fick två Guldbaggar för Bästa film och Bästa manuskript. 

En väldigt lärorik, välskriven, spännande och läsvärd bok som får betyg 5 av 5 av mig. Läs den!

Nu uppstod en språkfråga som du kanske kan hjälpa mig med? Om någons mamma är avliden ska man då skriva "är mamma" eller "var mamma"?

Önskar dig en fin avslutning på måndagen med en kram om du vill ha. Lova i alla fall att vara rädd om dig och din omgivning och glöm inte hålla avståndet <3.