Hej och god kväll :-)!

Hoppas allt är väl med dig denna tisdag. Här har vi haft sol hela dagen men oj vilka kyliga vindar det varit och vilka kalla nätter. 

Som världsförälder fick jag idag ett glädjande "vykort" från UNICEF :-)

"I hela världen produceras det 300 miljoner ton plast varje år och i dagsläget går bara 5% till återvinning" Ja det var ju så klart inte glädjande alls men fortsättning är det verkligen. "I Elfenbenskusten pågår ett projekt där man tar tillvara på plasten som hamnat i naturen och bygger skolor av den. Plasten samlas in av invånarna själva och köps sedan av UNICEF:s samarbetspartner Conceptos Plasticos som omvandlar plasten till byggstenar, liknande legobitar. 

Syftet är att minska spridningen av föroreningar från plast, skapa arbetstillfällen för vuxna och ge fler barn möjlighet att gå i skolan. Målet är att under två år bygga över 500 klassrum till 25.000 elever. Visst är det fantastiskt!"

UNICEF gör ett fantastiskt arbete så om du har möjlighet och inte redan är Världsförälder så bli det.

Här skulle det egentligen blivit ett boktips till men det får anstå till en annan dag. 

I morgon ska jag in en sväng till kontoret, jag behöver byta lite papper. Jag gillar inte att ta bilen till stan och det brukar jag inte men i dessa tider vill jag inte åka kommunalt så jag gör ett undantag. Så få kontakter som möjligt är det som gäller hur tråkigt det än är. Får se hur mycket dom grävt upp stan sedan jag var där sist. 

Jag önskar dig en fin fortsättning på kvällen och vill du ha en kram så får du. Lova mig att du är rädd om dig och din omgivning och håll avståndet <3.

 

Ett påbörjat projekt :-)