I lördags vaknade vi upp i Gränna och det var ju tur för det var där vi somnat ;-). Det var uppehåll men det såg ut att bara vara en tidsfråga till regnet skulle komma vilket det också gjorde och det stannade i stort sett hela dagen. Nu lämnar vi vädret och koncenterar oss på den för övrigt fina dagen det blev :-).

Vi lämnade Gränna efter en god frukost och bestämde oss för att köra "Turistvägen" upp mot Medevi där vi skulle träffas. Vi skippade E4:an helt och hållet och körde över Vadstena och Motala. Vilken fin väg!

Strax innan lunch var det så dags att träffa alla "gamla" vänner igen och det var ett kärt återseende :-). Har du aldrig varit med på någon träff men funderat på det så låt dig inte avskräckas av att många av oss träffats förut för vi är faktiskt väldigt trevliga och lättsamma allihopa ;-). Häng på någon gång vet ja! Mötesplatsen var vid Medevi Brunn och när alla kommit var vi 11 bilar och 21 personer.

Efter en god och riklig lunch fick vi en guidad tur runt området vid Medevi Brunn. Det var en trevlig och kunnig guide som dessutom arbetat där om än för några år sedan. För den som inte vet det är Medevi Brunn ett gammalt hälsocenter kan man väl kalla det för där man bland annat kunde få vård och dricka brunn. Brunnen grundades 1678 av läkaren Urban Hjärne och området och omgivningarna är mycket vackra vilket säkert bidrog till tillfrisknandet. Vi fick dricka brunn vilket var första gången för mig och det var mera spännande än gott måste jag säga men säkert nyttigt :-). Vi fick också komma in i det gamla apoteket där allt står kvar som det var. Kyrkan fick vi inte komma in i för det skulle vara bröllop där på eftermiddagen men vi fick kika in i den vackert dukade matsalen. Vill du läsa mer om Medevi Brunn?

http://www.medevibrunn.se/sv/medevi-brunn/

Efter det begav vi oss av till Övralid där vi tittade på de vackra omgivningarna och också på nationalskalden Verner von Heidenstams sista hem och på han, hans hustrus och hundens grav. Vilken utsikt familjen hade! Ja inte från graven kanske men väl från huset.

http://www.ovralid.net/

Nu började vi bli kaffesugna och ställde kosan mot Godegård. Här blev vi bjudna på kaffe och en massa nybakade bullar och kakor. Det var meningen att vi skulle suttit ute men på grund av regnet trängde vi ihop oss inomhus hos en väldigt trevlig kvinna som dessutom hade en mycket fin liten butik där man kan köpa en massa fina saker, alltifrån muggar, kakfat, dockor och doftpåsar till te, kryddor, honung och annat, allt ekologiskt. Ett mycket trevligt, mysigt och gästvänligt besök. Tyvärr har jag inte lyckats hitta hit på nätet.

Nu bar det av genom skogarna mot Borensberg och Glasbrukets vandrarhem vackert beläget mellan Motala Ström och Göta kanal. Vandrarhemmet visade sig inte bara vara vackert beläget utan också mycket trivsamt med en väldigt trevlig ägarinna. Efter att vi installerat oss samlades vi för lite samkväm innan en mycket god middag och ännu mera samkväm. Det blev en fin och trevlig avslutning på en fin dag.

http://www.glasbruket.eu/

Oj vad vi somnade fort och sov gott efter alla trevligheter!


Samling vid Medevi Brunn


Vid Medevi Brunn


Lasarettet vid Medevi Brunn


Första sjuksängen med plats för två och ibland tre


Vid Medevi Brunn


Här dricker vi brunn


Dukat för bröllop


Apoteket vid Medevi Brunn

Verner von Heidenstams hus i Övralid


Utsikt från ÖvralidHär fikade vi i Godegård


Vandrarhemmet
På promenad vid Göta Kanal