Hej och god eftermiddag :-)!

Jag hoppas att allt är väl med dig och att du hade en vin Valborg och att 1:a maj varit fin också. Igår hade vi ytterligare en varm och fin dag här men idag är det betydlig svalare med mulet och bara c:a 12 grader. Snart tittar nog solen fram 8-).

Igår var jag hos läkaren på återbesök. Sänkan är fin igen och jag känner mig piggare så det går åt rätt håll. Jag måste nog erkänna att mitt förtroende för min läkare inte är 100% men i mitt fall går det säkert bra ändå. 

Dialog 1 mellan mig och läkaren:

Läkaren: "jag vill att du gör en röntgen två månader efter att du slutade med penicillinet. När var det du slutade?

Jag: "jag har inte slutat, jag har fem tabletter kvar. 

Läkaren: "va! äter du fortfarande penicillin?

Jag: " du sa att jag skulle äta upp hela den kartan jag fick som komplement till de två tabletter jag fick som kompensation för de två jag kräktes upp. 

Läkaren: "Men när jag räknar på almanackan så blir det väldigt många dagar. Ät två tabletter till så kan du nog sluta sedan.

Dialog 2:

Läkaren: "du får nog räkna med att du kommer att få lunginflammation varje gång du blir förkyld när det nu börjat så här. 

Jag: "jag har hört att man kan vaccinera sig mot lunginflammation.

Läkaren: " ja just det, det vore nog en bra idé men jag vet inte om vi gör det här? 

Hur som helst så slutade det med att jag fick min vaccination, eller ja fick och fick, den var svindyr men jag är glad och tacksam att jag hade råd ...

För några dagar sedan läste jag ut boken "Scener ur hjärtat" av Beata & och Malena Ernman och Greta & Svante Thunberg. 
Boken är skriven av hela familjen. Den handlar naturligtvis om klimatkrisen och överkonsumtionen som beröra oss alla eller i alla fall borde beröra oss alla. Men boken handlar också mycket om en familj som kämpar för att klara tillvaron som familj i en värld full av diagnoser. Hur orkar man som familj? Boken gavs ut strax innan Greta i augusti 2018 satte sig utanför riksdagen och inledde sin skolstrejk för klimatet.
Boken är väldigt intressant både ur miljöaspekt och social aspekt och dessutom välskriven. 
Av mig får den betyget 4 av 5. Läs den!

Nu passar jag på att önska deg en fin fin fortsättning på 1:a maj och det med en kram om du vill ha. Du kan väl i alla fall lova att du är rädd om dig och din omgivning för ni är alla guld värda <3.