Skinkrester
Knack knack, bara jag som knackar på igen .
Idag har jag tagit reda på resterna av julskinkan för det var hög tid och inget ska förgås som ni vet.
***
För fyra personer:
* Skiva julskinka, lagom mycket till 4 personer eller en middag för 2 och lunch till 2. 2 + 2 är ju som bekant 4. Säg vad jag inte kan krångla till . Jag tror du har förstått för länge sedan.
* Några matskedar sherry
* 2 små burkar skivad ananas
* Eventuellt en påse cashewnötter
* Pepparmix efter tycke och smak
* 5 deciliter vispgrädde
* 5-6 matskedar tomatpuré
Lägg skinkskivorna i en ugnseldfast form häll över några matskedar sherry.
Krydda med peppar (förmodligen är skinkan tillräckligt salt för att du ska skippa saltet).
Dela ananasen i bitar och lägg den och eventuellt cashewnötterna (byt inte mot salta jordnötter) över skinkan.
Vispa grädden och tillsätt tomatpurén.
Bred detta över skinkan och grädda i c:a 20 minuter i 200 grader eller tills den fått fin färg.
Servera med tillexempel klyftpotatis eller pressad potatis.
***
Har du precis som jag hade ändå skinka kvar så passa på att tärna den medan maten står i ugnen, frys in i en plastpåse och ta fram nästa gång du får kokt potatis över. Tillsammans med en hackad lök blir det en mumsig pytt.
***
Föregående inlägg: Slappt
Nästa inlägg: Trehundrasextiofyra
0 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar