Knack knack, bara jag som knackar på igen :-).

Idag har jag tagit reda på resterna av julskinkan för det var hög tid och inget ska förgås som ni vet.

*** 

För fyra personer:

* Skiva julskinka, lagom mycket till 4 personer eller en middag för 2 och lunch till 2. 2 + 2 är ju som bekant 4. Säg vad jag inte kan krångla till ;-). Jag tror du har förstått för länge sedan.

* Några matskedar sherry

* 2 små burkar skivad ananas

* Eventuellt en påse cashewnötter

* Pepparmix efter tycke och smak

* 5 deciliter vispgrädde

* 5-6 matskedar tomatpuré

Lägg skinkskivorna i en ugnseldfast form häll över några matskedar sherry.

Krydda med peppar (förmodligen är skinkan tillräckligt salt för att du ska skippa saltet).

Dela ananasen i bitar och lägg den och eventuellt cashewnötterna (byt inte mot salta jordnötter) över skinkan.

Vispa grädden och tillsätt tomatpurén.

Bred detta över skinkan och grädda i c:a 20 minuter i 200 grader eller tills den fått fin färg.

Servera med tillexempel klyftpotatis eller pressad potatis.

***

Har du precis som jag hade ändå skinka kvar så passa på att tärna den medan maten står i ugnen, frys in i en plastpåse och ta fram nästa gång du får kokt potatis över. Tillsammans med en hackad lök blir det en mumsig pytt.

***