Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas allt är väl med dig så här på fredag eftermiddag. Kyligare har det blivit och blåser frisk gör det här. Dock är vår blåst bara liten bris jämfört med hur dom har det i Florida och dom trakterna just nu. 

Igår var jag på ett möte på Arbetsförmedlingen. Dessa möten är inte tidsbestämda men man måste komma en viss dag. Nästan en och en halv timma fick jag vänta innan det blev min tur men är man arbetslös har man väl inget bättre för sig. Som tur var hade jag tagit med mig min fina bok som jag läser nu så många kapitel blev det läst. Det var så mycket folk där så jag vågade inte ens lämna min plats för då hade jag fått stå sedan. Mötet var som vanligt fullständigt meningslöst även om jag inte blev erbjuden något städjobb den här gången, jag blev faktiskt inte erbjuden något alls. 

Nå väl. Sedan bar det av till Partille där vi skulle hämta barnbarnen på dagis och ta hand om dom några timmar tills deras mamma kom hem. Killarna var ute och fullt påklädda när vi kom och dom blev glada över att se oss och vi dom så klart. Lilla Alva är på en annan avdelning så med killarna i släptåg gick vi dit. Hon och vad som kändes som väldigt massa barn stod i tamburen och var på väg ut. Alva var fullt påklädd och till och med mössan satt på plats. Hon sträckte upp sina armar mot mig och självklart tog jag upp henne och så gick vi. När vi lyckats ta oss utanför dagisområdet blev hon ledsen och frågade efter mamma. Jag bar henne hem till porten eftersom hon vägrade gå. När vi kom till trappuppgången så så började jag bli väldigt trött i armen och i mitt stilla sinne så tänkte jag att uppför trapporna får hon gå själv för jag vet att hon kan. När jag skulle sätta ner henne så upptäckte jag att hon inte hade några skor på sig! Skorna hade blivit kvar på dagis vilket jag inte tänkt på eftersom hon var fullt påklädd för övrigt och dessutom vägrade gå. Älskade maken fick knata iväg till dagis och hämta skorna medan jag bar lilla fröken uppför trapporna. Hon hade inte gått även om hon haft skor det vet jag. 

Det blev en trevligt eftermiddag även om det var lite si och så med viljan att äta. Slutet gott ... allting gott :-).

Nu bjuder jag på lite bilder från vår vackra huvudstad och vårt besök där i augusti. 

Jag önskar dig en fin fortsättning på fredagen och vill du ha en kram så får du. Var rädd om dig och din omgivning ... lova det <3 

Problem mitt i rondellen vid Sergels Torg. 

Sergels Torg / "plattan".

Hemlös räv är just vad verkstiteln beskriver – en räv som försöker hålla sig och en liten unge varm i en brun gammal filt, och som kanske hoppas på några slantar från förbipasserande.

Hemlös Räv en populär turistattraktion i korsningen Drottninggatan/Strömgatan, alldeles nära regeringskansliets Rosenbad och Riksdagshuset. Med andra ord en plats där den djupaste sociala misären och det ekonomiska välståndet finns sida vid sida och där deras vägar dagligen och bokstavligen korsas av den politiska makten.

Skulptören är Laura Ford som föddes 1964 i England. Materialet är brons. 

Räven ingår i hennes skulptursvit Rag and Bone där skogens djur befinner sig i de hemlösas utsatta situation. 

Känd Stockholmsvy med Riddarholmskyrkan i mitten. 

Stadshuset behöver väl ingen närmare presentation.

Spegelblankt.

Fin byggnad på vacker innergård vid Centralbadet. 

Kungsträdgården.

Blomsteruppsättning i Kungsträdgården.