Hej och god middag :-)!

Hoppas att du haft en fin lördag så här långt och att den i så fall fortsätter så.

Här flyter det på lugnt och stilla i det gråa vädret och egentligen skulle jag ägna mig åt att deklarera åt mina söner som båda har enskilda firmor men det är inte alls lika kul som att titta på bilder så jag fastnade här ;-).

Apropå lugnt och stilla så var vi på en utflykt på Teneriffa som var allt annat än lugn. Det är bra när man får valuta för pengarna men någon måtta kan det väl vara kan man tycka. Det blev en dag med tempo! 

Rundtursbussen hämtade 8.30 och så bar det av till pyramiderna i Güimar. "1991 undersökte Thor Heyerdahl pyramiderna och konstaterade att de inte kan ha varit slumpmässiga stenhögar. Till exempel bär pyramidernas hörnstenar tydliga spår av bearbetning och marken jämnades till innan pyramiderna uppfördes. Heyerdahl upptäckte också pyramidernas astronomiska orientering. Vid sommarsolståndet kan man från den högsta pyramidens plattform se två successiva solnedgångar bakom två intilliggande berg. Alla pyramiderna har trappsteg orienterade mot väst på vilka man exakt kan följa vintersolståndet". Källa Wikipedia.
Här gick det åt en hel del tid men snart bar det av till La Laguna, Teneriffas näst största stad och tillika universitetsstad.
Interiör från en av kyrkorna i La Laguna.
Marknad i La Laguna.
Marknad i La Laguna.
Vackert fönster i La Lagunas gamla stadsdel.


Nu har vi hastat vidare till Botaniska Trädgården i Puerto de La Cruz. En del bilder härifrån har nog redan dykt upp i bloggen. Vinprovning i närheten av Puerto. Bråttom bråttom att testa och äta tapas.
Nästa stopp var lite underhållning i form folkmusik. Ett glas sangria bjöds det också på och det blev en trevlig stund trots att tiden var knapp. Vi brukar ta lite längre tid på oss att dricka ett glas sangria.
Ja så har vi då hastigt och lustigt hamnat i Candelaria.
Interiör från den största kyrkan i Candelaria. Tyvärr hann jag inte få någon bra bild på Kanarieöarnas skyddshelgon Candelaria som "tronar" i mitten på bilden.
Vår guide som var mycket kunnig men talade till oss alla som en förskollärare på utflykt och skällde på oss när vi inte hängde med tillräckligt snabbt. Lite trist för oss "fotografer".

Vid 18.30 var vi tillbaka vid hotellet fast beslutna att nästa gång vi kommer till denna underbara ö så tar vi Titsabussen till La Laguna, som verkar vara en underbar stad, på egen hand.

Resten av kvällen gick i lugnets tecken med god mat och gott vin.

Önskar dig en fin kväll!