Hej och god kväll :-)!

Hoppas allt är väl med dig och din lördag varit fin så här långt. Här har solen gjort tappra försök att visa sig men inte lyckats fullt ut. Dock har det varit en åtta grader si så där vilket var perfekt för en långpromenad. Smolken i glädjebägaren är bara att bland allt som faktiskt börjar knoppas så finns det drivor av skräp. Visst vi sa redan när jag var barn och det är ett litet tag sedan nu "att det som göms i snö kommer upp i tö". Det var säkert sant redan då men nu har det blivit väldigt mycket värre och det ligger massor både runt gångvägar och bilvägar och till och med på vissa ställen i skogen. Hur som helst blev det en skön promenad :-)

Nej nu var det inte det jag skulle skriva om egentligen utan det skulle här skulle handla om Titsabussar och Candelaria. 

När vi var på Teneriffa förra året så var vi med på en lite väl komprimerad utflykt men det har jag skrivit om förut. Vi var bland annat i en söt liten stad som heter Candelaria och "sprang igenom" den då så i år hade vi bestämt oss för att åka dit på egen hand och strosa runt i lugn takt. Vi SMS:ade researrangören för att få hjälp med bussnummer men fick aldrig något svar trots att dom skulle svara inom en timma. På turistbyrån fick vi fin hjälp och en perfekt tidtabell med bussnummer så det löste sig ändå. Dom har ett lite lustigt sätt att köpa bussbiljett på på busstationen det upptäckte vi redan förra året. Man köper ett "busskort" för några hundra kronor och sedan betalar man resten kontant på bussen och hur mycket resten är vet man aldrig riktigt men det fungerar bra. Förmodligen skulle inte en spanjor förstå sig på biljettsystemet i Göteborg heller så det är bra med det.

Hur som helst så köpte vi biljett, hittade rätt buss och var snart på väg. Efter c:a 45 minuters bussresa upptäckte vi att vi hade passerat Candelaria! Det visade sig att bussen aldrig kör ner i samhället utan bara har hållplatser på motorvägen och att man måste trycka på stoppknappen. Att trycka på stoppknappen är ju inte så svårt men att veta var är inte lika enkelt när man färdas i 120 på motorvägen och det inte skyltas något om nästa stopp. Nå väl det var ingen större katastrof för det som hände var att vi hamnade på busstationen i Santa Cruz i stället och fick åka tillbaka en bit. Nu lovade busschauffören att stanna och säga till när det var dags att gå av och det funkade ;-)

När vi sedan skulle åka tillbaka och stod i busskuren och väntade upptäckte vi att det fanns en knapp man skulle trycka på för att bussen ska stanna och ser man att det är fel buss som kommer så ska man trycka en gång till. Ja ja alltid lär man sig något nytt och nu vet vi precis hur man gör.

Candelaria är en väldigt vacker stad så åk gärna dit om du är på Teneriffa någon gång och behöver du hjälp med bussåkandet så kan jag stå till tjänst ;-).

Ha nu en fin fortsättning på lördagen och glöm inte att vara rädd om dig och de dina <3.

Operahuset i Santa Cruz sedd från busstationen. Byggnaden sägs vara en kopia av operahuset i Sidney men vad vet jag som aldrig varit där :-) 

På väg ner till Candelaria från motorvägen.

Odlar man inte vågrätt kan man alltid odla lodrätt :-) 

Den största kyrkan i Candelaria ... så vacker!

Interiör från kyrkan i Candelaria. Mitt i bild syns Kanarieöarnas skyddshelgon Candelaria. 

Fina hus med vackra balkonger.

Pelinor som var en Guanchekung på Kanarieöarna. Det fanns nio stycken, en för varje region och det här är den som var kung över provinsen Adeje där Las Americas ligger.

Kyrkklockan. 

Hamnen i Candelaria. 

 

 Jaha ... en ny variant av sallad ... man måste ju äta också :-) 

... och dricka, mycket vitaminer här :-)