Hej och god eftermiddag :-)!

Ja så dyker jag upp här igen efter min test tidigare idag. Det verkar fungera det där med # men jag undersöker vidare. 

Hoppas du är nöjd med din helg så här långt. Här skiner solen och det har varit och är en fin dag. Idag har vi varit lite slappa och tittat på gårdagens bilder, suttit ute i solen och naturligtvis har det blivit en promenad också. Lite fundersam är jag över vad det ska bli till middag eftersom det får bli "man tager vad man haver" med kyckling som grund. Jag tror det kommer att bli ätbart, hur jag nu kan säga det utan att veta vad jag ska göra. Älskade maken säger att det alltid blir bra och då blir det nog det :-).

Nog om detta! Igår var vi på Södra Frihamnspiren här i Göteborg och tittade på båtar och annat. Så här i början på september är Göteborg värd för North Sea Tall Ships Regatta. Ett 30-tal av världens mest spektakulära segelfartyg har varit ute på en veckolång havskappsegling från Blyth i England. Här fanns det mycket att titta på och som tur var var vi ute i god tid. Vi brukar försöka vara det så att vi kommer innan den värsta rusningen. Dels är det naturligtvis mera gott om plats och det innebär också att det är lättare att fotografera. När vi åkte där ifrån så var det långa köer för att komma med färjan till piren.

Här visades inte bara båtar utan militären marknadsförde sig och även polisen var där för att svara på frågor. Mat och dryck fanns så klart också tillgängligt och ville man kunde man köpa med sig allt ifrån ost och korv till godisremmar. Ett väldigt trevligt evenemang!

Vi ska försöka se om vi kan komma iväg till stan när alla fartygen lämnar Göteborg på en gång på tisdag, ja om nu vädret tillåter fotografering. 

När vi väl kommit hem och satt och kopplade av innan middagen, minns inte om det var med en drink ;-), så hörde vi ett förfärligt mullrande som inte liknade något vi hört tidigare. Vi funderade och funderade men blev inte klokare för det. Så småningom fick vi läsa i tidningen att det var JAS Gripen som hade flyguppvisning och på så sätt skrämt upp halva Göteborg eftersom någon information inte gått ut till allmänheten. Så kan det gå!

Nej nu ska jag inventera kylskåpet så jag önskar dig en fin fortsättning på söndagen med en varm kram om du vill ha. Strunt i det annars :-). Hur som helst så ska du vara rädd om dig och din omgivning <3.

  

Morgenster från Nederländerna. Inget för höjdrädda. 

Lord Nelson från Storbritannien 

 Swan från Storbritannien 

 Sund bogserbåt från Malmö

Tre av Göteborgs landmärken. Till vänster långt borta syns gasklockan som snart är ett minne blott eftersom en rivning har påbörjats. I mitten syns Göta Älvbron också den ett minne blott snart då den ska ersättas av en ny omstridd bro som en del av det lika omstridda "västpaketet". Till höger syns "läppstiftet" och det får säkert stå där det står. 


Högt uppsatt 

Gladan ett av marinens skolskepp

Militären visar upp sig

Kustbevakningen håller kollen

 Christian Radich från Norge

 Flottans musikkår ... tror jag

Ett av Göteborgs landmärken, det så kallade "läppstiftet". Det ser lite lustigt ut för som bilden är tagen ser det ut som om det står på Bananpiren.