Hej och god eftermiddag :-)!

Hoppas allt är väl med dig så här på lördag eftermiddag. Här har vi hör och häpna sol till och från och det känns skönt. Jag tror säkert att vi behöver mera regn efter den sommaren som vi hade men vi har fått över 100 millimeter den senaste veckan så det kan väl räcka en stund. Dels hade det varit skönt om det torkat upp lite och det inte bara för vårt fasadprojekt här i föreningen. 

Efter att ha haft en välbehövlig städförmiddag här hemma så sitter jag just nu och funderar på vad jag ska göra med alla kycklingfiléerna jag tog fram ur frysen igår. Det får nog bli två olika rätter varav en får bli dagens middag. En kycklinggryta och något med thaistuk får det nog bli. Jag är mera sugen på potatis än ris just nu så det får nog bli kycklinggryta med klyftpotatis idag. Oj vilka svåra problem man har ;-).

Nu ska jag ringa mor och det gör jag varje dag. Alltid lika trevligt!

Önskar dig en fin fortsättning på lördagen med en kram om du vill ha. Lova mig att du är rädd om dig och din omgivning för vi är alla unika och värdefulla <3 

 

 Det här är tyvärr den enda bilden jag har från Glasgow förutom telefonkiosken jag la ut i första bloggen. Vi hade inte mycket tid här och vädret var inte strålande precis utan det strilade mest. Dock gjorde vi en rundtur med bussen och då var det uppehåll. Det fanns många vackra byggnader att se men vi fick tyvärr inga fotostopp.

Dimman och molnen ligger tätt över bergen och sjön Loch Lomond som är den till ytan största sjön på ön Storbritannien. I staten Storbritannien är dock de båda nordirländska sjöarna Lough Neagh och den nedre Lough Erne större och sett till volymen är Loch Ness nästan tre gånger så stor. Loch Lomond betyder almarnas sjö.

 Någon sorts gammal byggnad vid Loch Lomond, tveksamt vad byggnaden innehåller.

 Parken vid Loch Lomond.

Nedanstående bilder är från den söta orten Inveraray. Tyvärr fick vi inte möjligheten att titta på Inveraray Castle som ju är ett mycket känt slott. Bussen var bara uppe och vände och vi fick inte ens ett fotostopp.

"Inveraray är en ort i Storbritannien. Den ligger i rådsområdet Argyll and Bute och riksdelen Skottland i den nordvästra delen av landet, 600 km nordväst om huvudstaden London. Inveraray ligger 7 meter över havet och antalet invånare är 568. Terrängen runt Inveraray är huvudsakligen kuperad." (enligt Wikipedia)

 Minnesmonument över de i Inveraray som stupade i Andra världskriget. Jag är ganska säker på att vattnet i bakgrunden heter Loch Fyne. 


Trevligt lunchställe.

Ett gammalt fängelse. Numera museum. 

 Det finns så många mysiga och pyntade hus och trädgårdar i Skottland.

***

Samtliga bilder i min blogg har jag tagit själv om inte annat anges. Det går att klicka på dom och få lite större format.