Hej och god kväll :-)!

Ja så dök jag upp här igen efter en viss bortavaro. Nu är det måndag och jag hoppas allt är bra med dig. Här har vi växlande väder och ganska så blåsigt men en hel del sol har vi fått. Idag har jag börjat blåsa upp ballongen = jag som luften gick ur i veckan, undan för undan. Om några dagar är jag säkert på banan igen. 

Det har varit en mycket händelserik vecka med fullt ös. Är det inte konstigt att allt ska hända på en gång? 

Eftersom jag känner ett starkt behov av att gnälla lite vilket jag oftast inte brukar göra så börjar jag med det så att det är avklarat. 

Den här veckan har varit min andra förkylningsvecka och jag hostar, framför allt nattetid så klart. Med andra ord har jag sovit dåligt hela veckan och jag har "träningsvärk" i "hostmusklerna". Jag har dessutom lyckats med konststycket att få två migränanfall på en vecka vilket är ovanligt för mig som max har ett var femte år. Jag fick ett getingstick i fingret i lördags vilket var det första på i runda svängar 100 år. Det värker fortfarande men är inte så svullet längre. Till på köpet har vi fått nya hyresgäster i förrådet på baksidan. Några tusen flygmyror och lika många små svarta myror har bosatt sig i väggarna där och jag överdriver inte. Vi har haft en vattenläcka som gjort att det varit väldigt fuktigt så det är väl därför dom trivts bra (läs utmärkt). Jag brukar som bekant alltid försöka se saker från den ljusa sidan så man får väl vara glad att det inte är termiter i alla fall. Jag har inte varit så mycket behjälplig med myrjakten utan det mesta har min bonusson och min älskade make fixat. Tack vare bonussonen har vi nu fått läckan tätad ... peppar peppar. Av någon konstig anledningen så är det lättare att svinga sig upp på taket när man snart är 30 än när man är 60+. Tack för det Micke! När vi ändå är inne på ämnet inkräktare och då menar jag inte Micke utan myrorna så var det lite lustigt att jag för bara en vecka sedan sa till grannarna att vi inte har några problem med mördarsniglar. Inte vi inte! Vi har ju inget gräs på baksidan utan bara en stor altan i trä med krukor och balkonglådor och lite grönsaker. Ett dygn senare fick jag förpassa fem sniglar till de sälla jaktmarkerna och flera har det kommit att bli den senaste veckan.

Nej nu ska jag sluta gnälla för jag är fullt medveten om att jag har det väldigt bra. Dock brukar min underbara bonusdotter säga till mig då och då att man får klaga och att man inte alltid kan sätta allt i relation till världsläget. Klok tös det där. 

Nåväl det har varit en fantastisk vecka trots min trötthet. Förra lördagen hade vi besök av våra före detta grannar och väldigt goda vänner. Vi skulle ha grillat men det fanns en backupplan som vi fick använda och det blev en väldigt trevlig kväll. Det är härligt med vänner som man kan prata med allt om och där ett möte alltid blir trevligt. Som vi brukar säga "What happens on pimpinellan stays on pimpinellan". 

På måndagskvällen dök min bonusson med familj upp och dom har inte varit här sedan förra sommaren så det var kul att se dom här även om mitt bonusbarnbarn startade sin visit med att kräkas i sängen. Hur som helst så förlöpte allt väl och det blev trevliga dagar. På torsdagen samlade vi hop alla barnbarnen och som tur var var vädrets makter med oss och vi kunde vara utomhus. Med fyra barn i åldern ett till fem är det en klar fördel kan jag berätta för den som inte vet. Grillat blev det och vi kunde sitta ute och äta. Vilken fin eftermiddag! 

I lördags var vi hos våra "granngrannar" och hade invigningsfest för deras veranda. En trevlig idé var att vi alla fick en liten tavelram med en spegel i mitten och ett staffli och sedan skulle vi måla av vårt yttre och inre jag. Jag har aldrig målat på det viset förut men det var en väldigt positiv upplevelse. Innan vi utvärderade våra alster blev vi bjudna på grillat med potatisgratäng och sedan blev det rabarberpaj. En fantastiskt trevlig kväll med några mer eller mindre nya bekantskaper. 

Igår kom min mor och far på besök tillsammans med min bror och svägerska och det var självklart mycket uppskattat. Det blev en hel del prat om ditt och datt och lite tittande på Stockholmsbilder. Vi fotar ju mycket i Stockholm och visningen av bilder var kul för mor och far som båda är uppväxta i staden med omnejd men inte kan ta sig dit numera.

Ja det var min vecka med ömse om vin och ömse om vatten. Tack alla fina för fina dagar  <3.

Nu ska jag fixa till lite bilder och sedan får det bli en lugn kväll ... en kopp kaffe står närmast i tur.  

Önskar dig en fin kväll och hoppas att du är rädd om dig och din omgivning <3 . Vill du ha en varm kram eller flera så får du annars slipper du.

 Far och mor med mig i mitten <3 

 Min bonusson Micke och mitt bonusbarnbarn Kevin <3 

Kevin hjälper pappa att tvätta cykeln.

Vår granngranne Nice med Misty.

Våra alster i lördags. 

Inte visste jag att jag hade sådan talang ;-) 

Så fin!