Nu är nog alla ganska trötta på att höra talas om matfusket och hästköttet i maten men jag kan inte hålla mig bort helt från ämnet ändå.

Som jag ser det så är ju problemet att maten innehåller en liten del annat än det som står på innehållsförteckningen och det är ALDRIG okey. Man har ALLTID rätt att få veta exakt vad man köper och stoppar i sig. Självklart!

Vi pratade redan på ett tidigt stadium här hemma om det här med att slänga maten som återkallas vilket är ett fruktansvärt slöseri med mat tycker jag. Det finns ju massor av människor som aldrig får äta sig mätta och många som inte har råd att köpa mat alla månadens dagar och som vänder på varje krona. Dessutom finns det säkert dom som har råd att äta sig mätta som skulle välkomna en chans att spara pengar. Varför kan man inte helt enkelt märka om maten, klart och tydligt så klart, och skriva att den kan innehålla mellan 1 och 10% hästkött. Självklart måste man också skylta väl. Ja och sedan sälja den till ett starkt reducerat pris, säkert till glädje för många för det är ju faktiskt inte farligt alls att äta den här maten.

Då fick jag höra att det finns lagar och förordningar som inte tillåter detta men hade man inte kunnat fixa dispens i ett sådant här stort fall? Åter igen saknas utrymme för flexibilitet.

Läste följande artikel av Anna-Maria Corazza Bildt idag och hon är lika upprörd som jag över detta matsvinn. Som vanligt så lägger jag inga politiska aspekter på vem hon är utan hänvisar bara till artikeln som är klart läsvärd.

 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/corazza-bildt-mark-om-kottbullarna_7951626.svd